Znanost i inovacija

Znanstvenik iz tvrtke Biogen koji radi u laboratorijima u Cambridgeu, MA

Radimo u područjima bolesti u kojima postoje neke od najvećih nezadovoljenih potreba. Radimo neumoljivo, znajući da nove mogućnosti čekaju da budu otkrivene. Kao vodeća globalna biotehnološka tvrtka, radimo na onim trenucima koji se događaju jednom u životu i koji bi mogli postati povijesna točka u našoj potrazi za inovativnim terapijama.

Terapijska područja

U tvrtki Biogen pokreće nas mogućnost transformacije života bolesnika.

Alzheimerova bolest i demencija

Naš odjel za istraživanje i razvoj neuroznanosti unaprjeđuje nove pristupe prethodno nerješivim neurodegenerativnim stanjima kao što je Alzheimerova bolest.

Saznajte više
Amiotrofična lateralna skleroza (ALS)

Već više od desetljeća, Biogen je predan unaprjeđenju istraživanja ALS-a kako bi omogućio dublje razumijevanje svih oblika ove teške bolesti, od koje trenutačno boluje oko 168 000 ljudi diljem svijeta.

Saznajte više
Friedreichova ataksija (FA)

Biogen je preuzeo tvrtku Reata Pharmaceuticals u rujnu 2023. i ponosni smo što nastavljamo njihov izvanredan rad u razvoju terapijskih mogućnosti za Friedreichovu ataksiju i što koristimo svoje znanje i sposobnosti kako bi tu terapiju omogućio većem broju bolesnika koji boluju od ove ozbiljne bolesti.

Saznajte više
Multipla skleroza (MS)

Biogen već više od 25 godina prednjači u razvoju lijekova za liječenje multiple skleroze. Nastavljamo s inovacijama kako bismo unaprijedili liječenje MS-a i poboljšali ishode liječenja za bolesnike. Naše je istraživanje usmjereno na potencijalno transformativne terapije, uključujući mogućnost popravljanja oštećenja uzrokovanih MS-om. Naše kontinuirano istraživanje neurodegeneracije i popravka živaca pomoći će u pronalaženju novih terapijskih rješenja koja bi nas mogla približiti lijeku za izlječenje MS-a.

Saznajte više
Spinalna mišićna atrofija (SMA)

Biogen je predan poboljšanju života osoba sa SMA-om i njihovih obitelji kroz stalna istraživanja, uklanjanja prepreka pristupu lijekovima te pružanju programa podrške U prosincu 2017. Biogen je pokrenuo novu suradnju s tvrtkom Ionis kako bi se identificirale nove terapijske opcije – konkretno, novi kandidati za protusmjerne oligonukleotide (engl. antisense oligonucleotide, ASO), koji su dizajnirani za liječenje SMA-a – za osobe koje boluju od ove iscrpljujuće bolesti.

Saznajte više

Revolucija s pomoću znanosti

S jakim fokusom na bolesti koje je teško liječiti, naš je plan usmjeren na istraživanje u terapijskim područjima gdje vjerujemo da imamo najbolju priliku za osiguravanje transformacijskih lijekova bolesnicima i zaštitu javnog zdravlja.

Biogen Digital Health

Biogen Digital Health teži preobrazbi života bolesnika i tvrtke Biogen stvaranjem personalizirane i digitalne medicine.

Reference
  1. Xu 2020. Referenca: Xu L, Liu T, Liu L, Yao X, Chen L, Fan D, Zhan S, Wang S. Global variation in prevalence and incidence of amyotrophic lateral sclerosis: a systematic review and meta-analysis. J Neurol. 2020 Apr;267(4):944-953
  2. United Nations, World population prospects: The 2010 revision (2022). New York.
    * izračunato na temelju procjena prevalencije i primijenjeno na globalnu populaciju

Biogen-239806 | Datum pripreme: svibanj 2024.