Terapijska područja

Žena u plavoj košulji drži bebu i ljubi je u čelo

U tvrtki Biogen pokreće nas mogućnost transformacije života bolesnika.

Alzheimerova bolest i demencija

Naš odjel za istraživanje i razvoj neuroznanosti unaprjeđuje nove pristupe prethodno nerješivim neurodegenerativnim stanjima kao što je Alzheimerova bolest.

Amiotrofična lateralna skleroza (ALS)

Biogen je već više od desetljeća predan unaprjeđenju istraživanja ALS-a kako bi se omogućilo dublje razumijevanje svih oblika ove razorne bolesti, koja trenutačno pogađa otprilike 352 000 ljudi diljem svijeta. 1,2*

Friedreichova ataksija (FA)

Biogen je preuzeo tvrtku Reata Pharmaceuticals u rujnu 2023. i ponosni smo što nastavljamo njihov izvanredan rad u razvoju terapijskih mogućnosti za Friedreichovu ataksiju i što koristimo svoje znanje i sposobnosti kako bi tu terapiju omogućio većem broju bolesnika koji boluju od ove ozbiljne bolesti.

Multipla skleroza (MS)

Biogen već više od 25 godina prednjači u razvoju lijekova za liječenje multiple skleroze. Nastavljamo s inovacijama kako bismo unaprijedili liječenje MS-a i poboljšali ishode liječenja za bolesnike. Naše je istraživanje usmjereno na potencijalno transformativne terapije, uključujući mogućnost popravljanja oštećenja uzrokovanih MS-om. Naše kontinuirano istraživanje neurodegeneracije i popravka živaca pomoći će u stvaranju novih terapijskih rješenja koja bi nas mogla približiti lijeku za liječenje MS-a.

Spinalna mišićna atrofija (SMA)

Biogen je predan poboljšanju života osoba sa SMA-om i njihovih obitelji kroz stalna istraživanja, uklanjanja prepreka pristupu lijekovima te pružanju programa podrške. U prosincu 2017. Biogen je pokrenuo suradnju s tvrtkom Ionis kako bi se identificirale nove terapijske opcije – konkretno, novi kandidati za protusmjerne oligonukleotide (engl. antisense oligonucleotide, ASO), koji su osmišljeni za liječenje SMA-a – za osobe koje boluju od ove iscrpljujuće bolesti.

Reference
  1. Xu 2020. Referenca: Xu L, Liu T, Liu L, Yao X, Chen L, Fan D, Zhan S, Wang S. Global variation in prevalence and incidence of amyotrophic lateral sclerosis: a systematic review and meta-analysis. J Neurol. 2020 Apr;267(4):944-953
  2. United Nations, World population prospects: The 2010 revision (2022). New York.
    * izračunato na temelju procjena prevalencije i primijenjeno na globalnu populaciju

Biogen-239805 | Datum pripreme: svibanj 2024.