Multipla skleroza

Biogen je već više od 25 godina predvodnik u razvoju lijekova za multiplu sklerozu (MS), a i dalje predano radi na pronalasku inovativnih načina da unaprijedi liječenje multiple skleroze i poboljša ishode za bolesnike. Naša su istraživanja usredotočena na lijekove koji bi mogli preobraziti živote bolesnika, pa čak i popraviti oštećenja uzrokovana multiplom sklerozom. Stalnim istraživanjem procesa neurodegeneracije i obnove živaca nastavit ćemo krčiti put prema novim terapijskim rješenjima koja bi nas mogla približiti pronalasku lijeka za multiplu sklerozu.

U nastojanjima da poboljšamo metode dijagnosticiranja, praćenja i liječenja multiple skleroze surađujemo s vodećim akademskim ustanovama i centrima za liječenje te bolesti. Osim toga, potičemo razvoj precizne medicine primjenom novih tehnologija u razvoju inovativnih programa i alata koji će nam omogućiti bolje razumijevanje, ocjenu i liječenje multiple skleroze. Zajedno sa svojim partnerima nastojimo liječnicima i bolesnicima omogućiti donošenje personaliziranih terapijskih odluka utemeljenih na dokazima s ciljem poboljšanja zdravstvene skrbi za bolesnike s multiplom sklerozom.

U inovativnim istraživačkim suradnjama spajamo tehnologije poput bioloških biljega i nosivih senzora s podacima iz svakodnevne prakse da bismo dobili standardizirane, visokokvalitetne podatke koji mogu pridonijeti personaliziranom liječenju.

Razvili smo jednu od najvećih baza podataka o multiploj sklerozi u svijetu kako bismo pronašli odgovore na ključna pitanja o ovoj bolesti te, između ostaloga, utvrdili postoje li pretkazatelji progresije multiple skleroze i može li rano uvođenje određenih lijekova dugoročno koristiti bolesnicima tako što će, primjerice, odgoditi početak uporabe pomagala za hodanje i invalidskih kolica ili usporiti pogoršanje drugih ključnih funkcija.

Napori koje danas ulažemo u istraživanje multiple skleroze uvelike nadilaze samo liječenje te bolesti i ključni su za njezino bolje razumijevanje.

 

Naši lijekovi

Svojim portfeljem lijekova pomažemo odgovoriti na različite potrebe koje bolesnici s multiplom sklerozom mogu imati u različitim fazama života.

Naš robustan portfelj lijekova za multiplu sklerozu uključuje četiri lijeka koja mijenjaju tijek bolesti i jednu simptomatsku terapiju. Trenutno se u svijetu više od jednog na tri bolesnika s multiplom sklerozom liječi lijekovima tvrtke Biogen.

 

Razvojna linija

Neprekidno radimo na produbljivanju znanja o multiploj sklerozi i njezinu liječenju. To uključuje primjenu humane genetike da bismo bolje razumjeli uzroke progresije bolesti, istražili nove pristupe obnavljanju oštećenih živaca u središnjem živčanom sustavu radi smanjenja postojeće onesposobljenosti i pronašli nove načine liječenja progresivnih oblika multiple skleroze.

Saznajte više o lijekovima koje trenutno razvijamo.