O nama

Istinski marimo. Neustrašivo radimo. Mijenjamo živote.™

Naša je misija jasna: predvodnici smo u području neuroznanosti.

Kao jedna od prvih globalnih biotehnoloških tvrtki na svijetu, koju su 1978. godine osnovali Charles Weissmann, Heinz Schaller, Kenneth Murray te nobelovci Walter Gilbert i Phillip Sharp, Biogen je predvodnik u inovativnim znanstvenim istraživanjima kojima je cilj pobijediti razorne neurološke bolesti.

Milijuni ljudi diljem svijeta boluju od multiple skleroze, Alzheimerove bolesti, Parkinsonove bolesti i amiotrofične lateralne skleroze (ALS). Uz to, mnoge pogađaju i rjeđe bolesti kao što su spinalna mišićna atrofija (SMA) i progresivna supranuklearna paraliza (PSP).

Smatramo da ni u jednom drugom terapijskom području nema toliko neispunjenih potreba, ali ni toliko potencijala za revolucionarna medicinska otkrića kao u neuroznanosti.

Biogen zapošljava neke od najboljih svjetskih neurologa i neuroznanstvenika. Osim toga, surađujemo s liječnicima i vodećim znanstvenicima diljem svijeta da bismo unaprijedili medicinska istraživanja. Usredotočenost na neuroznanost, iznimna znanstvena stručnost i odvažnost u preuzimanju rizika čine nas predvodnicima u istraživanju i razvoju lijekova kojima je cilj preobraziti neuroznanost i pomoći društvu u cjelini.

Naši tehnološki i inženjerski kapaciteti omogućili su nam da osmislimo nove načine za neometan prelazak iz faze razvoja u fazu proizvodnje lijeka kako bi se naši visokokvalitetni lijekovi što prije našli na tržištu.

Poštujemo doprinos zdravstvenih radnika koji se brinu o osobama s neurološkim bolestima, a cijenimo i važnu ulogu njihovih njegovatelja, članova obitelji i prijatelja.

Biogen je posvećen suradnji s udrugama bolesnika i zagovornicima njihovih prava jer te skupine rade u korist zajednica koje predstavljaju.

Svjesni izazova s kojima se zdravstveni sustavi danas susreću, surađujemo s regulatornim tijelima, pružateljima zdravstvenih usluga i platiteljima kako bismo osigurali dostupnost naših lijekova onima kojima su oni potrebni.

Vođeni profesionalnošću, etičnošću i sukladnošću s propisima, smatramo da je naša odgovornost stvaranje vrijednosti za sve dionike.

Biogen pridonosi zajednicama u kojima djeluje. Posvećeni smo svojim zaposlenicima, njegovanju različitosti i inkluziji te ekološkoj održivosti.

Istinski nam je stalo do toga da budemo ključ promjene na bolje.

Neustrašivi smo u svom radu. Ne odustajemo ni kad se nađemo pred teškim izazovima, a u svemu što radimo uvijek tražimo inovativna rješenja.

Počašćeni smo što imamo priliku mijenjati živote.